Interview Huisvesting.nl

Huisvesting.nl is geen onbekende voor de haringparty, een aantal jaren op rij waren zij tent sponsor met als uitschieter het grote feest op het strandeiland met meer dan 2000 gasten.

De afgelopen jaren hebben ze als bezoeker ook genoten van de Haringparty, maar dit jaar is er een speciale reden om hoofdsponsor te worden. We zijn in gesprek met Mannes van Ark oprichter van Huisvesting.nl.

Nou vertel Mannes waarom zijn jullie dit jaar weer sponsor geworden van de Haringparty en dan ook gelijk hoofdsponsor?

” Allereerst hebben wij dit netwerkfeest altijd gewaardeerd, daarnaast zien we dat de gemiddelde vastgoedeigenaar of handelaar het erg leuk vindt om in deze setting en ambiance te netwerken. Je leert altijd nieuwe mensen kennen. Dit jaar, letterlijk op 20 juni, bestaat huisvesting.nl 10 jaar en daar wilden we groots voor uitpakken, hoe mooi is het om dat te combineren met de Haringparty Harderwijk. Zo kunnen wij onze relaties uitnodigen en is alles verzorgd.”

Kan je ons in een paar zinnen uitleggen wat huisvesting.nl doet?

“Wij brengen vraag en aanbod bij elkaar op het gebied van vastgoed, denk aan bungalows maar ook grotere projecten zoals hotels. Daarnaast hebben we veel contact met de uitzendbranche die buitenlandse mensen te werk stelt die moeilijk huisvesting kunnen vinden die helpen wij ook. We renoveren huizen en meubileren deze, klaar voor verhuur.”

Oké dan is een groot netwerk zeker van belang, Het is alweer een aantal jaar geleden dat we dus met zoveel mensen tegelijk een haringparty vierden en er is speciaal gekozen om dit op een intieme plek te doen namelijk de Vischmarkt. Daar zijn we na corona teruggekeerd en hebben we een meerjarige vergunning gekregen. Wat vind jij van deze plek voor de haringparty?

” De Vischmarkt vind ik gewoon iets unieks aan Harderwijk en de haringparty is een best wel exclusief feestje waar veel ondernemers aanwezig zijn. Het klopt gewoon en het is gewoon een historische plek, ik voel me daar wel thuis.”

We gaan dus samen een feestje vieren op 20 juni en wie heb je daar allemaal voor uitgenodigd?

” We richten ons dit jaar echt op de vastgoedeigenaren, welke vastgoed we ook aanhuren, we kunnen het wel kwijt. Onze gasten zijn mensen uit de buurt maar ook elders in het land waar we veel aan te danken hebben gehad de afgelopen 10 jaar. We zijn eerst begonnen in Harderwijk en zijn nu gevestigd in Nunspeet. Ook hebben we een hecht team wat natuurlijk van de partij is. We zijn aan het groeien dus wie weet komen we onze nieuwe toekomstige collega ook wel tegen, we zoeken namelijk nog mensen op het gebied van commercie.”

Ha groeien is altijd een fijn woord In de oren van een ondernemer, hoe komt het dat jullie aan het groeien zijn?

“We houden ons ook bezig met de ‘100 plus locaties’, waarin we ook facilitaire diensten aanbieden zoals groen onderhoud en renovatie en dan zie je dat je met je huidige team dat werk niet allemaal aankan. Daarom zijn we ook daarin op zoek naar personeel.”

Kan je met ons delen wat voor jou memorabele momenten waren in je ondernemerschap?

“Jazeker het begint natuurlijk met de stap nemen om te gaan ondernemen, ik heb dat samen met een compagnon gedaan. Twee jaar geleden heb ik het helemaal over genomen. Naast deze beslissingen heb je natuurlijk ook de markt die het soms spannend maakt, zoals toen ik het overnam was er zoveel schaarste dat dat we ons afvroegen of we de huisvesting nog wel losgepeuterd kregen. En dat is natuurlijk ook het mooie van ondernemen; de markt verandert continu en hoe ga je daarmee om. Om mij heen heb ik verschillende ondernemers waarmee ik spar en om advies vraag. “

En als we dan een blik vooruitwerpen op de markt en de ontwikkelingen in de politiek wat betekent dat voor jullie?

“Mogelijk komen er door de kabinetsplannen minder mensen uit het buitenland, dit betekent ook dat er meer huisvesting beschikbaar is waardoor wij ons meer kunnen richten op de kwaliteit. Hoe meubileer je een huis en hoe kunnen we het wooncomfort verhogen. Voor de vastgoedeigenaren blijven we daarin van grote meerwaarde. De uitzendbranche zal mogelijk zelf de beschikbare woningen kunnen vinden en ons daarin minder hoeven raadplegen. Wat we wel zien is dat Nederland een welvarend land is waarin huisvesting altijd een aandachtspunt blijft.”

Tot slot Mannes wie mogen we uitnodigen om even bij jullie ‘in te tent’ langs te komen?

“Iedereen is welkom maar mocht je in het bezit zijn van vastgoed, dat kan een studio of appartement zijn tot aan een bedrijvencomplex kom zeker even langs. Wat wij ook doen is het begeleiden van een transformatie, op dit moment zijn we met een ondernemer in Apeldoorn bezig om van een bedrijvenpand een appartementencomplex te maken.”

Bedankt dat we je iets beter hebben leren kennen, we kijken uit naar het feestje. Graag tot 20 juni!

“Jullie ook bedankt en we hebben er zin in!”