Veiling

Traditioneel wordt er tijdens de Haringparty een vaatje haring geveild voor (lokale) goede doelen. De veiling in Scheveningen, die elk jaar de start van het haringseizoen inluidt, begint dit jaar op woensdag 13 juni 2018. De HK Haringparty is hierbij niet aanwezig, maar organiseert zelf een unieke veiling op een toplocatie op 14 juni 2018. De Haringparty hoopt ook dit jaar weer een mooi bedrag in te zamelen voor een aantal goede doelen. Dit met behulp van uw bijdrage middels een sponsorpakket (percentage) én de veiling onder de aanwezige ondernemers. 

 

De Amerikaanse veiling

De verkoop start. Iedereen begint te bieden. Persoon A roept €100,– (betaalt €100,–). Persoon B roept €250,– (betaalt €250,–). Persoon C roept €1.000,–(betaalt €1.000,–). Zo gaat dit door. Iedereen kan zo vaak bieden als hij wil. Minimum inzet is €50,–. LET OP! Elk bod moet ook betaald worden.

De veilingmeester beëindigt de veiling als een vooraf bepaalde grens is bereikt of als er geen biedingen meer zijn. Een notaris is aanwezig om toezicht te houden op de biedingen en deze te controleren.

© 2019 Merk Meester & Adena Internet