Veiling

Traditioneel wordt er tijdens de Haringparty een vaatje haring geveild voor (lokale) goede doelen. De veiling in Scheveningen, die elk jaar de start van het haringseizoen inluidt, begint dit jaar op woensdag 14 juni 2017. De HK Haringparty is hierbij niet aanwezig, maar organiseert zelf een unieke veiling op een toplocatie op 15 juni 2017. De Haringparty hoopt ook dit jaar weer een mooi bedrag in te zamelen voor een aantal goede doelen. Dit met behulp van uw bijdrage middels een sponsorpakket (percentage) én de veiling onder de aanwezige ondernemers. Verder zal de veiling worden uitgebreid met een uniek vaatje, waarvoor internationaal bekende kunstenaar Peter Riezebos zijn hulp heeft aangeboden! https://www.facebook.com/RiezebosArt/

De in Harderwijk geboren Riezebos (1980) maakt een stormachtige ontwikkeling door in zijn leven. Zijn jeugd wordt gekenmerkt door onder andere ADHD, Asperger en periodes van depressiviteit. Op school staat hij meer op de gang dan dat hij in de klas zit. Hij wordt gepest en eerder ontmoedigd door zijn leerkrachten dan gestimuleerd; door zijn gedrag is hij nauwelijks te handhaven. Ze vinden hem dom, lui en alleen geschikt om in de hoek te staan.

 

Uiteindelijk na een intensieve therapie neemt zijn leven een wending. Hij blijkt veel intelligenter dan iedereen dacht en begint aan een enorme inhaalslag. Hij gaat studeren aan de Universiteit Twente in Enschede en elders; hij stort zich op vier studies tegelijk.

 

Vanaf zijn jeugd schildert Peter Riezebos; hij brengt zijn stormachtige, emotionele ontwikkeling van kind tot volwassene over op het doek. Op dit moment is Peter Riezebos de nieuwe kunstsensatie van Nederland in China. Recentelijk ontving hij tijdens het gala van de Chamber of Commerce Benelux in Shanghai de Rising Star-award.

 

Van september tot en met januari 2017 exposeerde Riezebos in het Stadsmuseum Harderwijk.

 

 

De Amerikaanse veiling

De verkoop start. Iedereen begint te bieden. Persoon A roept €100,– (betaalt €100,–). Persoon B roept €250,– (betaalt €250,–). Persoon C roept €1.000,–(betaalt €1.000,–). Zo gaat dit door. Iedereen kan zo vaak bieden als hij wil. Minimum inzet is €100,–. Elk bod moet ook betaald worden.

De veilingmeester beëindigt de veiling als een vooraf bepaalde grens is bereikt of als er geen biedingen meer zijn. Een notaris is aanwezig om toezicht te houden op de biedingen en deze te controleren.

© 2017 Merk Meester & Adena Internet